KUNST- EN ATELIERROUTE 2007

Met deelnemende kunstenaars Gé Albers, Marleen van Arendonk, Wick van den Belt, Willem van den Belt, Karin Biemans, Hein Dingemans, Daan van Doorn, Judith van Es,

Petra Giorgi, Martie de Groot, Gerda van der Heijden, Odette Jansen, Ineke de Jong, Bob Kemper, Marian Klein, Joukje van de Leeuw, Martha Lugtenburg, Bram Middelhoek,

Evert Jan Mookhoek, Blandine van Noordt, Lydia Oerlemans, Frans Paludanus, Suzan Paludanus, Cock Pille, Arthur Remmig, Mary Helen Roosenschoon, Gerard Scheening, 

Margreet Scholten, Krijn Verhagen en Marjan Warnaar

Wat is een voelboek ?

UITNODIGING

Op zaterdag 16 en zondag 17 juni 2007 vindt voor de tiende keer de Kunst- en Atelierroute Albrandswaard plaats.

Ter gelegenheid van dit tweede lustrum hebben de deelnemende kunstenaars een kunstwerk gemaakt, met als uitgangspunt een houten ring van 50 cm diameter als bindend element.

Deze kunstwerken worden beschikbaar gesteld voor een kunstveiling, die wordt gehouden in de Orangerie “de Rhoonse Grienden”, Albrandswaardsedijk 196, 3172 XB Poortugaal, op zaterdag 23 juni 2007 van 13.30 tot 17.00 uur

De veiling wordt geleid door de heer Sieger Greveling.

De opbrengst van deze veiling komt geheel ten goede aan het VISIO voelboeken initiatief.

Voelboeken zijn prentenboeken voor blinde en zeer slechtziende kinderen in de leeftijd van 3 tot 12 jaar. Voor deze kinderen zijn voelboeken een bron van informatie en plezier. Ook ziende kinderen hebben er de grootste pret mee. De boeken hebben een drieledige functie:

Naast een bladzijde die kan worden voorgelezen is er een transparante bladzijde met dezelfde tekst in braille, gevolgd door een bladzijde met een tactiele illustratie.

De boeken kunnen voor een betaalbare prijs worden aangeboden door een uniek Europees project waaraan Visio, namens Nederland, deelneemt. De opbrengst van de kunstveiling gebruikt Visio om in 2007 extra boeken te distribueren en na afloop van het project in 2008 eigen voelboeken te ontwikkelen en te produceren. Voor meer informatie, kijk op www.visio.org.

Wij hopen dat uw belangstelling voor deze kunstveiling is gewekt. De werken zijn vooraf te bezichtigen op de zolder van de Bibliotheek, Dorpsstraat 34, te Poortugaal, van 1 tot 15 juni 2007. De mogelijkheid bestaat om vooraf in te tekenen.

Tijdens de Kunst- en Atelierroute, zijn de te veilen werken in de ateliers van de deelnemende kunstenaars te bezichtigen.

Is uw belangstelling gewekt? Voor meer informatie kunt u onze website bezoeken:

www.kunstroute-albrandswaard.nl

Deelnemers Kunst- en Atelierroute Albrandswaard