De Kunst & Atelierroute Albrandswaard 2024 is op 1 & 2 juni

Op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon is een overzichtstentoonstelling van alle deelnemende kunstenaars. Deze is te bezoeken tijdens de Atelierroute op zaterdag 1 & zondag 2 juni en is op deze dagen open van 12:00 - 17:00 uur

De ateliers en andere deelnemende locaties in de route zijn ook gratis op 1 & 2 juni te bezoeken, van 12:00 - 17:00 uur.

 

Dit jaar zal opnieuw de traditionele Kunstroute plaatvinden. Met deelname van leden van de Kunstkring Albrandswaard en een aantal gastexposanten. Diverse ateliers aan huis zijn geopend alsmede bijzondere locaties binnen de gemeente die met kunstwerken zijn ingericht.

De Kunstkring bestaat sinds 1997 en beoogt beeldende kunst dichter bij het publiek te brengen. Dit doet zij middels o.a. deze jaarlijks terugkerende Kunst- en Atelierroute. Maar ook door bijvoorbeeld workshops te organiseren voor kinderen om hen in kunst en cultuur te interesseren.

Kunstenaars met verschillende achtergronden en vanuit diverse beeldende disciplines zijn lid van de Kunstkring. Zij werken professioneel of semi-professioneel en hebben een kunst-gerelateerde opleiding genoten. De kunstenaars wonen of werken allen in de gemeente Albrandswaard onder de “rook” van Rotterdam.

Er is dit jaar weer een grote verscheidenheid aan kunstvormen, variërend van schilderkunst, beeldhouwwerk, keramiek, sieraden, grafische kunst, foto’s en meer. In het Kasteel van Rhoon is op de Klokkezolder een overzichtstentoonstelling ingericht met werken van alle deelnemende kunstenaars. Tevens zullen Renate van der Jagt en Guillaume Vogels daar hun werk exposeren.

Voor de jeugd is er dit jaar een speurtocht langs de diverse locaties waarvoor een stempelkaart in de folder van de Kunstroute 2024 staat. De kunstenaars hebben een vraag die beantwoord moet worden en bij minimaal 6 stempels op de folder krijgen deelnemers een creatief cadeautje!

Op deze website van de Kunstkring kunt u kennis maken met de deelnemende kunstenaars en hun werk. Tevens is daar wat achtergrondinformatie te vinden van de gastexposanten en welke ateliers of locaties geopend zijn om een bezoek te brengen. Het weekeinde heeft meestal goed weer en veel mensen maken een route per fiets langs de diverse locaties.

De route, deelnemers, folder en meer informatie vind je hieronder

Download de flyer / folder van de route 2024 hier rechts

2024 Flyer Schets Pdf
PDF – 3,8 MB 165 downloads