KUNST- EN ATELIERROUTE 2022

Deelnemende kunstenaars deze editie Marian Klein, Gerda van der Heijden, Anneke van Egmond, Martha Lugtenburg, Mariëlla Peters, Suzan Paludanus, 

Blandine van Noordt, Rowald Snitselaar, Marjan Warnaar, Tilly Pieëte, Lies Arsieni, Bob Kemper, Cock Pille, John Mostert, Guillaume Vogels, Judith van Es, 

Maria-José Heezen, Odette Jansen (i.m.) en een overzichtstentoonstelling van alle deelnemers op de Klokkezolder in het Kasteel van Rhoon 

met als gastexposanten Maarten van Lenteren, Barbara Brokken,  David Visser, 1,324 Series, Anne van den Belt, Willem van den Belt, Netty va Zetten en Nicole de Moree

 

KUNST- EN ATELIERROUTE ALBRANDSWAARD 2022

 

We zijn blij te kunnen melden dat er dit jaar weer een Kunst- en Atelierroute zal zijn in het jaar van ons 25-jarig bestaan en wel in het weekeinde van 28 en 29 mei. Dit heuglijke feit vieren we dan ook met een feestelijke opening door burgemeester Jolanda de Witte.

 

Ook de gemeente Albrandswaard wil Kunst en Cultuur weer tot een speerpunt maken in het beleid en hebben daartoe een uitvoeringsprogramma voor een Kunst- en Cultuurnota opgesteld.

 

Na de eerder vanwege Corona afgelaste edities van 2020 en 2021 kunnen ook wij onze "kunsten" weer vertonen aan het publiek. Vele leden van de kunstkring zullen hun atelier open stellen of exposeren in een aantal gemeenschappelijke locaties.

 

Voor de editie van 2022 hebben we zoals vanouds weer gastexposanten uitgenodigd en zal er op één locatie door alle kunstenaars één werk worden geëxposeerd in een overzichtstentoonstelling op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon. 

 

Met de vertrouwde ateliers, nieuwe locaties en diverse gastexposanten belooft het een heel mooi weekend te worden. We staan stil bij het verleden en exposeren onder andere werk van de initiatiefnemers van de eerste kunst- en atelierroute (1997). 

 

We richten ons op de toekomst door jonge kunstenaars tijdens deze route de kans te geven hun werk te presenteren én door de komende periode workshops te organiseren op de verschillende basisscholen in de gemeente. 

 

Wij hebben er veel zin in en kijken ernaar uit u weer te mogen ontmoeten!