JAAP BOOSTER

Mijn naam is Jaap Booster. Ik kom uit een echte slagersfamilie. Zelf heb ik daardoor vanaf de lagere school het vak in de praktijk geleerd en ben na het behalen van de benodigde diploma’s full-time als slager aan de slag gegaan.

Na een aantal jaren als slager gewerkt te hebben, ben ik samen met mijn vrouw Petra eigenaar geworden van een supermarkt in Barendrecht. Dit was zeer arbeidsintensief en slokte het grootste gedeelte van onze tijd op.

Een aantal jaren geleden ontdekte ik bij toeval dat ik een talent voor schilderen had maar vooral dat ik het ook erg leuk vond. Alleen door mijn intensieve werk kwam ik er nooit aan toe. Een goed schilderij maken kost nu eenmaal veel tijd. Die benodigde tijd kreeg ik na de verkoop van onze supermarkt in 2010.

Ik heb toen besloten om mezelf als kunstenaar te ontwikkelen. Omdat stilstand achteruitgang is zal ik me door het volgen van workshops bij gerenommeerde kunstenaars hopelijk steeds verder ontwikkelen om zodoende mijn techniek en visie te verfijnen.

Ik laat mij bij het vervaardigen van mijn schilderijen op acryl en olieverf vaak inspireren door foto’s. Als het past binnen mijn genre, dan kan dat natuurlijk ook door andere inspiratievormen. Mijn werk geef ik vorm met gips/ paste / crackle / zand /acrylverf / olieverf.

Heeft U een idee, een onderwerp of een ‘vrije opdracht’ schroom dan niet om contact met me op te nemen. Dat kan bijvoorbeeld middels een email j.booster3@upcmail.nl of gewoon via de telefoon 06 – 305 698 58.

Samen maken we er iets moois van waar U nog jarenlang met veel plezier van zult genieten.

 

naschrift redactie: Jaap werd landelijk bekend door het programma "Sterren op het Doek" waarbij hij in 2021 winnend Ruth Jacott portretteerde  (foto rechtsonder)