ALBRANDSWAARD NEEMT DEEL AAN DE LANDELIJKE ATELIERROUTE 22 & 23 JUNI

Kunst en cultuur

In Albrandswaard zijn veel culturele verenigingen te vinden. Albrandswaard heeft bijvoorbeeld een rijk muzikaal aanbod. Er zijn diverse muziekverenigingen, orkesten, koren en ook een muziekschool en gitaarschool. Daarnaast is er aanbod in de podiumkunst, zoals dans en toneel. Ook zijn er organisaties die zich richten op de (lokale) geschiedenis.

Kunstenaars

Beeldende kunst hoort bij Albrandswaard. Diverse bekende kunstenaars in de regio komen uit Albrandswaard. Meerdere kunstenaars hebben in het verleden ook gewerkt vanuit de gemeente, maar dat aantal kunstenaars is afgenomen. Veel kunstenaars kiezen ervoor om hun atelier te verplaatsen naar Rotterdam, omdat de culturele diversiteit en de animo van het publiek daar groter is. Desondanks blijft de band met Albrandswaard bestaan. Zo is er de Kunstkring, de vereniging van lokale kunstenaars, en de jaarlijkse Kunstroutes, waarbij lokale kunstenaars hun werk aan geïnteresseerde Albrandswaarders tonen.

WELKE KUNSTENAARS DOEN ER MEE IN HET WEEKEINDE VAN 22 & 23 JUNI ?

https://www.landelijkatelierweekend.nl/gemeenten/albrandswaard

 

LAW 2024 Nationaal Atelierweekend Albrandswaard Folder FINAL Pdf
PDF – 1,6 MB 3 downloads

Persbericht

Landelijk Atelierweekeinde ook in Albrandswaard

Tijdens het Landelijk Atelierweekend openen zes bekende kunstenaars in Rhoon en Poortugaal hun deuren voor een uniek kijkje achter de schermen, van 11:00 tot 17:00 uur. Bezoekers kunnen zich verheugen op een divers aanbod. De atelierroute biedt voor elk wat wils op professioneel niveau. Van sieraden, beelden, pottenbakken en wandobjecten tot schilderijen in klassieke en eigentijdse stijl alsmede gecombineerde technieken.

Op 22 en 23 juni verwelkomen de kunstenaars je graag in hun ateliers, om hun creatieve werk te tonen en het gesprek erover aan te gaan. Ze kijken er naar uit!

De Albrandswaardse atelierroute laat zich goed combineren met leuke wandel- en fietsroutes. De dorpen Rhoon en Poortugaal (de Gemeente Albrandswaard vormend) zijn goed bereikbaar via de metro (lijn D van Den Haag naar Spijkenisse v.v. haltes Poortugaal en Rhoon), met de buurtbus 612 en per fiets of de auto (A15). Parkeren is gratis.

De kunstenaars nemen deel op initiatief van de gemeente Albrandswaard. Want kunst en cultuur doet ertoe in Albrandswaard. Het is een cruciaal en onmisbaar onderdeel van de Albrandswaardse samenleving. Het zorgt voor verbinding, verdieping en draagt bij aan een vitale samenleving.

Deelnemers aan het Landelijke Atelierweekeinde in Albrandswaard zijn:

Bezoek Albrandswaard tijdens het Landelijk Atelierweekend. Geniet van de mooie route door de gemeente en laat je inspireren door de prachtige kunstwerken van de lokale kunstenaars. 

Meer informatie over de deelnemers, hun werk en motivaties vind je op: 
https://www.landelijkatelierweekend.nl/gemeenten/albrandswaard