Kunst- en Atelierroute 2018 met de Bob Kemper Special

aankondiging en promo in de pers : https://www.youtube.com/watch?v=S7G9OSlR7xw&t=2s 

 

deelnemende kunstenaars deze editie Marjan Warnaar, Fleur Kooiman, Odette Jansen, Marleen van Arendonk, Judith van es, Willem van den Belt, Marian Klein,

Martha Lugtenburg, Tilly Pieëte, Blandine van Noordt, Rowals Snitselaar, Mary Helen Roosenschoon, Gerda van der Heijden, Lies Arsieni, Cock Pille, Bob Kemper

en de gastexposanten Marion Rutte en Maurice den Boer

 

“BOB SPECIAL”

Dit is het thema voor de Kunst- en Atelierroute Albrandswaard 2018.

Behalve de nieuwe kunstenaars-leden en kunstenaars-gasten, wordt Poortugaal’s kunstenaar Bob Kemper (1936) in het zonnetje gezet. Hij is de oudste en nog werkende kunstenaar van de Kunstkring Albrandswaard.

Bob is met name, in binnen- en buitenland, bekend geworden door zijn stadslandschappen, zwiepende, hellende, steun zoekende , geknakte, vallende gebouwen. Zijn onheilspellende landschappen met herkenbare elementen van de stad en de havens van Rotterdam.

Wat hem fascineert is chaos, met veel oog voor detail, en dit alles in heldere kleuren.

Bob exposeert zijn schilderijen en tekeningen in het atelier van Gerda van der Heijden, Willem Alexanderlaan 18, Poortugaal. Op de locatie Buytenhof, Rijsdijk 98, Rhoon exposeert Bob met zijn stillevens, vooral van fruit, tegen een achtergrond van een ruig landschap.

Daarnaast wordt er op de locaties nog meer, ander werk van Bob getoond.

Zo heeft Marjan Warnaar sieraden ontworpen waarin zij stukjes gesneden doek, uit

geschilderd werk van Bob, heeft verwerkt.

Deze zijn o.a te bewonderen en te koop bij Marjan in de Buytenhof waar zij exposeert  samen met nog 4 andere kunstenaars. De sieraden zijn ook te zien bij Martha Lugtenburg, Gerda van der Heijden en de locatie Molenweg 2 te Poortugaal.

Alsof dit niet genoeg is: op bijna alle locaties is het mogelijk een tasje met print van een door Bob getekende afbeelding te kopen. In dit tasje zit ook een boekje met het werk van Bob en dit alles voor de prijs van € 5,00 .

De Kunst-en Atelierroute is op zaterdag 26 en zondag 27 mei van 12.00 -17.00 uur.