TEXTILE ARTIST CAROLINE GROOTENBOER

Jaren geleden afgestudeerd als allround docent beeldende kunst en vormgeving (Willem de Kooning Academie, Rotterdam), en zich gaandeweg vooral gespecialiseerd in textielkunst.

CHANGEALE ART is ontstaan vanuit de behoefte aan verandering, aan flexibiliteit en beweeglijkheid. Niet alleen m.b.t. haar eigen ontwikkeling maar ook voor de kunst die ze creëert. ‘In sommige periodes van je leven, heb je behoefte aan andere kleuren en vormen, dan in andere periodes. Ik wilde kunst maken die mee kan bewegen met iemands stemming, het jaargetijde en budget. Mijn werk komt tot stand in nauwe wisselwerking met de klant. Haar of zijn wensen zijn het uitgangspunt van ons proces. Vanzelfsprekend spelen mijn kennis over kleur en vorm een grote rol bij het uiteindelijke kunstwerk’.

Duurzaamheid speelt bij Caroline al jaren een essentiële rol. ‘Ik vind het belangrijk dat kunst bijdraagt aan een duurzame wereld, een wereld van pure materialen en zoveel mogelijk hergebruik. In de afgelopen jaren werk ik met lokale Rotterdamse wol en wol afkomstig van schapen die een goed leven leiden en die wordt gekleurd met gifvrije verf. Hergebruik bestaat er nu uit dat elementen van een Changeable Art-creatie kunnen worden geïntegreerd in een nieuwe creatie wanneer de klant toe is aan iets anders qua kleur of formaat. Daarnaast onderzoek ik momenteel de mogelijkheden van het opzetten van een ‘bibliotheek’ met Changeable Art onderdelen, waarin klanten elementen ruilen en/of kopen’.

Daarnaast biedt Caroline allerlei mogelijkheden aan met haar mobiele ‘Textiel Atelier’ en voert zij frequent ‘community projecten’ uit. Het Textiel Atelier is een plek waar men wol kan verwerken, waar je weeft op echte weefgetouwen, kennis maakt met het vilten en kunt borduren. In deze projecten legt zij verbinding tussen mensen en wil zij haar kennis over technieken delen.

LOCATIE GASTEXPOSANT

Caroline is bij de Kunst- en Atelierroute 2024 gastexposant en zal haar werk tonen in Atelier 't Buytenlandt aan de Oudeweg 1 te Rhoon.