MELISSA MORIA

Als ik omhoog kijk zie ik wolken bewegen. Verschillende kleuren vormen het palet. De dieptes en dynamiek zijn in beweging. Een lichtstraal verlicht de hemel. Bloesems worden opgetild en weggespoeld door de wind. Een gevoel van vrijheid, een licht gevoel, grenzeloos.

 

Het werk van de autodidactische kunstenares Melissa Moria (1991) weerspiegelt haar obsessie met textuur, herhaling en materiaal. Melissa begon te schilderen op zoek naar zelfexpressie en een diepere verbinding met zowel het leven als haarzelf. Door haar ontwerpen te deconstrueren en te spelen met ritme, symmetrie en asymmetrie creëert ze een onverwachte dynamiek tussen kleur en beweging. Ze merkt dat haar omgeving haar werk sterk beïnvloedt. Minimalisme vormt vaak de basis van haar ontwerpen. Haar werk wordt gekenmerkt door schijnbaar simplistische vormen en grote aandacht voor detail. et creatieve proces is essentieel; experimenten met imperfecties van vormen en lijnen spelen een sleutelrol in haar persoonlijke textuur. Het gevoel van haar handen die met de materialen omgaan, de momenten voor en na het maken van markeringen, en de subtiele verschuivingen in het zien van de natuurlijke wereld om haar heen.

Melissa is gepassioneerd door de unieke en integrale impact die kunstwerken kunnen hebben in een ruimte. Ze gelooft dat kunst een bevredigende ervaring kan zijn in de ruimtes waar we wonen.

Voor aankopen, een atelierbezoek of meer informatie over mijn werk - stuur een e-mail naar mail@melissamoria.com

 

LOCATIE GASTEXPOSANT

Melissa is bij de Kunst- en Atelierroute 2023 gastexposant en zal haar werk tonen in Atelier 't Buytenlandt aan de Oudeweg 1 te Rhoon

 

social instagram