Workshops en expositie een succes!

KINDERKUNST : KIJKEN EN LUISTEREN OP HET KASTEEL

Op 25 februari en 5 maart 2023 waren er voor kinderen van 7 t/m 10 jaar Workshops Schilderen, Keramiek en Sieraden maken georganiseerd door de Kunstkring Albrandswaard samen met  de Stichting Kasteel van Rhoon en Albrandswaard Actief. De door de kinderen gemaakte werken waren op zaterdag 25 en zondag 26 maart te bewonderen op de Klokkezolder van het Kasteel.

Het was een initiatief van de Kunstkring Albrandswaard om ter gelegenheid van hun 25-jarig jubileum in 2022 iets te organiseren voor kinderen. Om hen te betrekken en interesseren in Kunst en Cultuur. Alleen kon dat in het jubileumjaar vanwege Corona geen doorgang vinden en gebeurde het dus deze winter.

De workshops werden gegeven door kunstenaars van kunstkring Albrandswaard, in samenwerking met Stichting Kasteel van Rhoon en Albrandswaard Actief. Er werd gewerkt op 3 verschillende locaties door verschillende kunstenaars in hun specifieke vakrichting.

  • Workshop Schilderen op de Klokkezolder van het Kasteel van Rhoon (Dorpsdijk 63) door Suzan Paludanus, Cock Pille en Marian Klein - maximaal 16 deelnemers
  • Workshop Keramiek in het atelier van Gerda van der Heijden die ook zelf de workshop zal leiden op het adres Willem Alexanderlaan 18 te Poortugaal voor maximaal 10
  • Workshop Sieraden maken in het atelier van Marjan Warnaar-Schop aan de Oudeweg 1 te Rhoon voor maximaal 6 kinderen

De resultaten uit de workshops werden geëxposeerd op de Klokkezolder op zaterdag 25 en zondag 26 maart . De Jonge Talenten van muziekvereniging De Volharding speelden ter opluistering van het evenement werken uit hun repertoire.  En dat alles bij elkaar was een groot succes!

Dit succes werd nog eens bevestigd door de wethouder Cultuur in de Nieuwsbrief Cultuur van maart j.l.

Beste lezer, 
Cultuur leeft meer en meer in Albrandswaard. Ik vind het mooi om te zien hoe de samenwerking tussen culturele partners en inwoners steeds meer van de grond komt.
Graag betrekken we de jeugd ook bij onze lokale kunst en cultuur, laten we hen kennismaken ermee. 
Een mooi voorbeeld hiervan zijn de workshops, die de Kunstkring Albrandswaard de afgelopen weekenden hield voor basisschoolleerlingen (in het kader van hun 25-jarig bestaan). Kinderen konden hierbij een workshop schilderen, keramiek of sieraden volgen. Deze workshops werden geleid door lokale kunstenaars. 
En niet alleen de kunstenaars waren enthousiast: de workshops waren namelijk in een mum van tijd volgeboekt. Een bewijs dat kunst en cultuur leeft. En dat wij op de goede weg zijn. 
De kunstwerken van de kinderen hangen op zaterdag 25 en zondag 26 maart op de Klokkezolder in het Kasteel van Rhoon. Tussen 12 en 17 uur kan iedereen ons jonge talent bewonderen. Ik zie u graag daar!
En heeft u een mooi voorbeeld van samenwerking op het gebied van kunst en cultuur? Laat het mij dan even weten.
Mieke van Ginkel,
wethouder