Martha Lugtenburg

Is geboren en getogen in Poortugaal. Zelf had ze graag in haar jeugd iets met schilderen willen doen , de kunstacademie enz. , maar dat lag door omstandigheden wat moeilijk in haar jeugd .

Daardoor is ze in de mode- en fotowereld beland en 35 jaar werkzaam geweest in de damesmode. En heeft ze tevens 35 jaar modeshow gelopen voor meerdere modezaken en modellenbureaus.

Mode dat is ook met kleur en creatief werken. Zelf was ze altijd wel voor zichzelf aan het tekenen en schilderen . Echter, ze is er pas echt wat mee gaan doen nadat ze door lichamelijke klachten moest stoppen met werken. Verder is ze autodidact met schilder- en tekenwerk maar heeft wel meerdere cursussen gedaan o.a. in aquarel , acryl en abstract.

Martha: “Ik geef nu zelf al 30 jaar schilder-  en tekenlessen in alle materialen in mijn gezellige atelier aan huis  De meeste lessen zijn volgeboekt en meerdere personen zijn dan ook al tientallen jaren bij me en hebben mijn hulp ( haast ) niet meer nodig.

Verder doe ik met veel plezier nu 25 jaar mee aan de Kunst en Atelierroute van Albrandswaard . Ik vind het net een feestje en heel gezellig, de meeste bezoekers zijn zeer geïnteresseerd .

Ook was er jaren geleden een galeriehouder uit Rotterdam bij mijn op de route die had veel belangstelling voor mijn aquarels van koeien en deze zijn daar jaren te zien geweest  Met mijn schilderwerk ben ik zo’n 15 jaar geleden begonnen met fel gekleurde figuren en die worden ook in opdracht gemaakt. Soms ga ik daarvoor eerst bij mensen thuis kijken om de sfeer te voelen van de kamer waar het moet komen. En de kleuren te bekijken bank, gordijnen enz

Ook heb ik veel steigerhout beschilderd met o.a.bloemen , panelen voor in de tuin. En meerdere garagedeuren beschilderd of muurschilderingen gemaakt

De laatste jaren ben ik ook met gips en modelleer pasta bezig in mijn schilderijen en met acryl pouring”